mr. A.A. (Alwin) Dooijeweerd

dooijeweerd@hd-advocaten.nl
0575-511771 (kantoor)
06-13809385 (mobiel of whats’app)

“The problem is not the problem, the problem is the attitude about the problem”

Analytisch denkvermogen op het hoogste niveau. Hoofd- en bijzaken onderscheiden. Overtuigend pleiten en daarmee ervoor zorgen dat je publiek (rechter, Officier van Justitie, wederpartij, gesprekspartner) oog heeft voor vraagstukken die tot dat moment onderbelicht of ten onrechte voor waarheid werden aangenomen, maar een compleet andere kijk op de zaak geven. De vinger op de zere plek leggen, zodanig dat de rechter er niet omheen kan.

Daarom ben ik advocaat. Daar haal ik veel voldoening uit. Daar wil ik steeds beter in worden.

Ik sport graag. Liefst buiten. Voetbal, hardlopen, mountainbiken, (functional) fitness. De sporten die ik met plezier en fanatisme beoefen, kenmerken mij als persoon en de wijze waarop ik mijn werk als advocaat doe.

Als strafrechtadvocaat heb ik verdachten bijgestaan in uiteenlopende strafzaken: grootschalige, internationale sigarettenhandel die niet in de accijns waren betrokken; omvangrijke oplichting terzake machinehandel; een afpersingszaak door de, door media benoemde, Winterswijkse jeugdbende; de zgn. Harpij zaak waarin verschillende verdachten werden vervolgd wegens meerdere geweldsincidenten; een grootschalige XTC zaak; de Mango zaak waarin het ging om verdenkingen van ontuchtige handelingen; de zaak Brindisi waarin het gaat om verdenking van witwassen; TBS(verlengings)zaken; verdenking van verkrachting / ontuchtige handelingen; beperkte maar ook omvangrijke en beroepsmatige hennepteelt; overtredingen van Wegenverkeerswet en Vuurwerkbesluiten etc.

Ik sta verdachten bij in allerlei (commune) strafzaken, waarin zij worden verdacht van gewelds-, vermogens-, drugs- of zedendelicten. Zowel in eerste aanleg als in hoger beroep. Mijn verdediging typeert zich door pro-activiteit en inventiviteit. De twijfel in een zaak bloot leggen en geen genoegen nemen met aannames, suggesties en vermoedens. Met oog voor de persoon en als uitgangspunt het recht van een ieder op een goede verdediging.

Opleidingen

Lidmaatschap

10% van je leven overkomt je; de overige 90% is hoe je daarmee omgaat. En daarbij is (juridische) hulp soms nodig. Er behoort geen drempel te zijn om een advocaat in te schakelen. Ook niet financieel gezien. Kom eens langs, dan leg ik dat uit. Wij maken echt het verschil voor u.

Rechtsgebiedenregister Orde van advocaten
Ik heb in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd (en sub-) rechtsgebieden geregistreerd:
Strafrecht
Insolventierecht:
– Faillissement
– Surseance van betaling
– WSNP

Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten (tenminste) tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Lees ook:

Wij staan voor u klaar

Hoofdverdachte.nl is onderdeel van Hogeman Dooijeweerd Advocaten, een advocaten kantoor uit Zutphen. Een team met specialisten op het gebied van strafrecht. We bundelen onze kennis en bieden daarom meer dan 60 jaar ervaring met u. Wij oordelen niet en zijn er enkel in uw belang.

Vraag een gratis intakegesprek aan:

Nieuwstad 83
7201 NM Zutphen