Mediation in strafzaken

Wilt u contact met de aangever(s) / aangeefster(s) in uw strafzaak? Bent u op zoek naar herstel van de relatie met de aangever(s) / aangeefster(s) in uw strafzaak? Neemt u dan tijdig contact op met een in het strafrecht gespecialiseerde advocaat. Uw advocaat kan namens u het mediationbureau van de rechtbank of het gerechtshof laten onderzoeken of uw strafzaak zich leent voor mediation.

Via mediation in strafzaken kunnen verdachte en slachtoffer met elkaar in gesprek. Mediation is een vorm van herstelrecht. Deze mediation vindt plaats in de rechtbank of het gerechtshof, onder begeleiding van gespecialiseerde mediators. Deze mediators zijn onafhankelijk en kiezen geen partij. Mediation is mogelijk in alle soorten strafzaken, van bedreiging of diefstal tot verkeersongevallen of ernstig geweld.

De uitkomsten van de mediation worden door het mediationbureau vastgelegd in een overeenkomst. Deze overeenkomst wordt toegevoegd aan het strafdossier. De officier van justitie en de rechter houden rekening met de inhoud van de overeenkomst bij de door hen te nemen eindbeslissing.

Aan mediation in strafzaken zijn voor u geen (extra) kosten verbonden.

Lees ook:

Wij staan voor u klaar

Hoofdverdachte.nl is onderdeel van Hogeman Dooijeweerd Advocaten, een advocaten kantoor uit Zutphen. Een team met specialisten op het gebied van strafrecht. We bundelen onze kennis en bieden daarom meer dan 60 jaar ervaring met u. Wij oordelen niet en zijn er enkel in uw belang.

Vraag een gratis intakegesprek aan:

Nieuwstad 83
7201 NM Zutphen