Klachten gedetineerden

Bent u een gedetineerde en hebt u een klacht? Bent u het niet eens met een beslissing van de directeur van een Penitentiaire Inrichting (PI)? Bijvoorbeeld dat u geen verlof krijgt, niet mee mag doen met bepaalde activiteiten, geen of beperkt bezoek mag ontvangen, dan kunt u een officiële klacht indienen bij de beklagcommissie. De beklagcommissie laat u, veelal na een beklagzitting, weten wat de beslissing is. Deze beslissing kan zijn dat uw klacht gegrond, ongegrond of niet ontvankelijk wordt verklaard.

Bent u het niet eens met de beslissing van de beklagcommissie, dan kunt u in beroep gaan bij de Raad voor de Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming (RSJ).

Rechtsbijstand nodig? Uw advocaat kan u adviseren wat u het beste kunt doen als u een klacht hebt. Voor het bezwaar tegen een (over)plaatsing of beëindiging van een penitentiair programma kan een toevoeging worden verstrekt. Ook kan er voor beroep tegen de beslissing van de beklagcommissie een toevoeging worden verstrekt, tenzij het gaat om een gering belang of eenvoudige zaak.

Lees ook:

Wij staan voor u klaar

Hoofdverdachte.nl is onderdeel van Hogeman Dooijeweerd Advocaten, een advocaten kantoor uit Zutphen. Een team met specialisten op het gebied van strafrecht. We bundelen onze kennis en bieden daarom meer dan 60 jaar ervaring met u. Wij oordelen niet en zijn er enkel in uw belang.

Vraag een gratis intakegesprek aan:

Nieuwstad 83
7201 NM Zutphen