Getuigenverhoor

Wordt u verdacht van een strafbaar feit en u heeft getuigen die uw (ontkennende) verklaring kunnen bevestigen? Uw strafrechtadvocaat kan in samenspraak met u een verzoek tot het horen van getuigen indienen. Het is van belang dat u in een zo vroeg mogelijk stadium aangeeft dat er getuigen zijn. Hoe sneller getuigen worden gehoord, hoe beter zij zich feiten en details kunnen herinneren.

Als u getuigen wil laten horen voordat het onderzoek ter terechtzitting is aangevangen, kan uw advocaat een verzoekschrift indienen tot het verrichten van onderzoekshandelingen (het horen van getuigen) bij de rechter-commissaris.

Om getuigen te kunnen horen op de terechtzitting, kan uw advocaat voorafgaand aan de zitting een verzoek indienen bij de officier van justitie en verzoeken de door u opgegeven getuigen op te roepen voor de terechtzitting. De getuigen zullen dan, indien zij zijn verschenen, op de terechtzitting worden gehoord.

Tot slot kunt u de getuigen meenemen naar de zitting. U dient er dan echter wel rekening mee te houden dat op een zitting vaak geen tijd is ingepland om meegebrachte getuigen te horen. Goede voorbereiding en aankondiging is essentieel.

In alle gevallen is het van belang dat het verzoek om het horen van de getuigen naar behoren is onderbouwd. Gebeurt dat niet dan loopt u het risico dat uw verzoek wordt afgewezen. Uw strafrechtadvocaat kan u hierin bijstaan.

Lees ook:

Wij staan voor u klaar

Hoofdverdachte.nl is onderdeel van Hogeman Dooijeweerd Advocaten, een advocaten kantoor uit Zutphen. Een team met specialisten op het gebied van strafrecht. We bundelen onze kennis en bieden daarom meer dan 60 jaar ervaring met u. Wij oordelen niet en zijn er enkel in uw belang.

Vraag een gratis intakegesprek aan:

Nieuwstad 83
7201 NM Zutphen