mr. L.E. (Luc) de Rode

derode@hd-advocaten.nl
0575 – 511771 (kantoor)
06 – 18 90 76 79 (mobiel of whats’app)

“Een onrechtvaardigheid jegens een enkeling begaan is een bedreiging voor allen.” – Montesquieu

In 2020 ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Op deze universiteit heb ik de premaster Rechtsgeleerdheid en de master Nederlands recht, specialisatie strafrecht met goed gevolg afgerond. Tijdens mijn studie heb ik de opgedane theoretische kennis van het recht direct toegepast in het juridische werkveld. In 2017 ben ik namelijk werkzaam geweest als (buiten)griffier in enkelvoudige zittingen bij de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling Strafrecht, locatie Assen. Deze functie heeft mij veel gebracht; enerzijds deed ik relevante praktisch ervaring op in het commune strafrecht, maar anderzijds leerde ik hoe de rechtsprekende macht in Nederland werkt. Verder ben ik werkzaam geweest binnen de Rijksuniversiteit Groningen. Als student-assistent/mentor van eerstejaarsstudenten was ik nauw betrokken bij de faculteit Rechtsgeleerdheid.

Ik word door mijn omgeving omschreven als een gedisciplineerde doorzetter. Iemand die voor een ander door het vuur gaat, maar ook kritische vragen durft te stellen. Ik ben direct. Ik zeg waar het op staat en ik schuw niet om lastige onderwerpen aan te kaarten.

De bovengenoemde ervaringen, kwaliteiten en eigenschappen neem ik mee in mijn eigen advocatenpraktijk. Tijdens de behandeling van uw zaak ben ik geïnteresseerd, zakelijk en professioneel. Ik zal vechten voor uw belangen, zowel binnen als buiten de rechtbank. In mijn ogen dient een advocaat zorgvuldig, hardwerkend en toegankelijk te zijn. Samen met u ga ik op zoek naar de juiste oplossing.

Lees ook:

Wij staan voor u klaar

Hoofdverdachte.nl is onderdeel van Hogeman Dooijeweerd Advocaten, een advocaten kantoor uit Zutphen. Een team met specialisten op het gebied van strafrecht. We bundelen onze kennis en bieden daarom meer dan 60 jaar ervaring met u. Wij oordelen niet en zijn er enkel in uw belang.

Vraag een gratis intakegesprek aan:

Nieuwstad 83
7201 NM Zutphen